eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor
Tartós élelmiszerekkel, édességgel segít az Élelmiszerbank

Tartós élelmiszerekkel, édességgel segít az Élelmiszerbank

Több mint 226 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójában. A szervezet 35 ezer rászoruló családot támogat - mondta az InfoRádiónak Cseh Balázs, az egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület november utolsó hétvégéjén az ország 120 településének 200 élelmiszeráruházában tartott adománygyűjtési akcióján 226 tonnányi élelmiszert gyűjtött össze, amelyből 35 ezer csomagot állítanak össze – ismertette a szervezet elnöke. Cseh Balázs hozzátette, ezeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak.

„Ilyenkor általában tartós élelmiszereket gyűjtünk, amelyek felhasználhatóak a karácsonyi sütés-főzéshez; étolaj, liszt, cukor van a csomagban, és igyekszünk minél több édességet is beletenni a gyerekeknek.”

Az Élelmiszerbank 300 olyan szervezettel működik együtt, amelyek összesen körülbelül 300 ezer rászorulót lát el – mondta a szervezet elnöke. Hozzátette, ezeknek az adományoknak a szétosztásában is és az év közben a vállalatoktól kapott élelmiszerkészletek szétosztásában is ők segítenek.

„Az Élelmiszerbank folyamatosan kap lejárat közeli vagy hibás csomagolású termékeket, amelyeket a gyártó valamiért nem tudja vagy nem akarja forgalomba hozni, ezeket is továbbítjuk a rászorulóknak, akik ezeknek az év többi részében is nagyon örülnek” - hangsúlyozta Cseh Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×