eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lego érkezik a magyar iskolákba

Az oktatás területén megvalósítandó közös munkáról együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a dán Lego cég.

A dokumentumot Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Brian Baptista, a Lego csoport oktatási részlegeként működő Lego Education kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója írta alá.

Brian Baptista hangsúlyozta: elkötelezettek a jövő generációjának képzésében, a Lego eszközeire épülő oktatási módszerükkel a tudás jobb elsajátítását, a problémamegoldást, a kreativitást segítik.

Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos kiemelte: a megállapodás révén megnyílik a lehetőség arra, hogy világszerte bevált módszertan érkezzen a magyar iskolákba.

A kormánybiztos felidézte: 2015 januárja óta dolgoznak azon, hogy a kedvező tapasztalattal rendelkező nemzetközi gyakorlat, a Lego oktatási módszertani megoldása a magyar gyerekek számára is elérhetővé váljon.

A Lego oktatási programja segíti a gyerekek motiválását, erősíti a hátrányosabb régiók felzárkózását célzó oktatási stratégiát. Az új módszertan alapvető készségfejlesztéssel támogatja a szaktárgyi tudást, és lehetővé teszi, hogy a fiatalok a munkaerőpiacon aktívabb, kreatívabb, versenyképesebb tudással tudjanak majd érvényesülni - fejtette ki a kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette: több mint 50 iskolában próbálták ki a Lego matematikai oktatását, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a módszer a tantárgy oktatásában új megközelítést és lehetőséget ad.

Az együttműködés része, hogy tanárképzési programokkal a játékos tanítás, tanulás lehetőségére irányítják a figyelmet, közösen dolgoznak a magyar felsőoktatási intézményekkel. Szeretnék elérni, hogy a magyar sajátosságok is megjelenjenek az oktatási csomagokban.

Magyar Levente méltatta, hogy a Lego, amely legnagyobb közép-európai beruházásának helyszínéül választotta Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, együttműködik innovatív oktatási módszerének magyarországi bevezetésében is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×