eur:
395.96
usd:
369.2
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Emmi: a kormány elkötelezett a gyermekjogok védelmében

A kormány elkötelezett a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítése mellett, és kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a gyermekek jogainak világnapja alkalmából.

A tárca közleményében hangsúlyozta: a kabinet intézkedéseinek célja, hogy a korábbinál is jóval összefogottabb, hatékonyabb és célzottabb segítséget adjon a családoknak és az őket segítő, gyermekvédelemmel foglalkozó szakembereknek.

Az az alapvető cél, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megkapjanak mindent, ami testi, lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges - írták.

Hozzátették: ez egyrészt az alaptörvény által biztosított jog, de jól felfogott társadalmi érdek is, hiszen a "gyermekek támogatása beruházás egy társadalom jövőjébe".

Az Emmi kiemelte azt is, hogy a hátrányos helyzetű és a veszélyeztetett gyermekek esetében fokozott a felelősségük, hogy ne kallódjanak el, és mindegyiküknek megteremtsék az esélyt a felemelkedésre.

Az ENSZ közgyűlése 1959. november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló nyilatkozatát, azóta az év ezen napja a gyermekek jogainak világnapja.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×