eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány nem parázik Trump miatt

Nincs ok a pánikra - reagált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Donald Trump győzelmére az amerikai elnökválasztáson. Leszögezte azt is: Orbán Viktor miniszterelnököt itthon kell megverni, nem Washingtontól kell remélni a segítséget.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon emellett gratulált Donald Trumpnak. Mint írta, most ő volt az, aki meg tudta szólítani az amerikaiak többségét.

Hozzátette ugyanakkor: nincs ok pánikra. Az Egyesült Államok ma is a szabadság és a demokrácia hazája, és az egész világ érdeke, hogy az is maradjon. Magyarország pedig továbbra is egyik legfontosabb szövetségeseként tekint az Egyesült Államokra - tette hozzá.

"Úgy gondolom, ahogy Obama Orbán-kritikus viszonya érdemben nem gyengítette a magyar kormányt vagy erősítette ellenzékét, ennek nem fog megtörténni az ellenkezője sem Trump alatt" - vélekedett.

Az amerikai elnökválasztás fontos tanulságának ítélte, hogy a vetélytárs anyagi- és médiafölénye ellenére is lehet győzni, és a közvélemény-kutatók sem tévedhetetlenek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×