eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kósa a paramilitáris szervezetekről vár jelentést

A bőnyi rendőrgyilkosságról és a magyarországi paramilitáris szervezetekről szóló részletes jelentés készítésére kéri a Belügyminisztériumot (BM) Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

A politikus közölte: azt kéri majd a BM-től, részletesen tárja a rendészeti bizottság elé a rendőrgyilkosság körülményeit, valamint azt is, milyen paramilitáris szervezetek vannak Magyarországon, és ezek milyen parlamenti pártokkal tartanak kapcsolatot, továbbá milyen veszélyt jelentenek az ország biztonságára.

Kósa Lajos aggasztónak nevezte azokat a sajtóhíreket, amelyek néhány ilyen szervezetet a Jobbikhoz kötnek. Példaként említette a Magyar Nemzeti Arcvonalat, amelynek "vezetésével Vona Gábor is tartott kapcsolatot", valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat.

A frakcióvezető a hetedik alkotmánymódosításról is beszélt, amelyről kedden szavaz az Országgyűlés. Jelezte, a szövegben egyetértés van a négypárti egyeztetésen részt vettek között.

A Fidesz álláspontja szerint meg kell védeni az országot a betelepítési kvótától, és ezt nem lehet feltételekhez kötni, "a hazaszeretet feltétel nélküli" - mondta, arra kérve minden képviselőt, hogy lelkiismeretére hallgatva védje meg Magyarországot.

Emlékeztetett: a szocialisták a kvótanépszavazás kampányában úgy nyilatkoztak, hogy a referendummal nem értenek egyet, de egy kvótaellenes törvényt megszavaznának.

Azóta kiderült, ez hazugság, mivel az MSZP bejelentette, nem vesz részt az alkotmánymódosítás szavazásában - mondta Kósa Lajos.

Azt is felelevenítette, hogy a Jobbik elnöke áprilisban feleslegesnek minősítette a népszavazást, de egy idegen népesség betelepítését kizáró alaptörvény-módosítást sürgetett, hozzátéve, hogy aki azt nem támogatja, az hazaáruló.

Eszerint a Jobbik most hazaárulást kíván elkövetni - kommentálta a fideszes politikus azt, hogy a Jobbik feltételhez - a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte - az alkotmánymódosítás megszavazását.

A letelepedési kötvénnyel kapcsolatban Kósa Lajos azt mondta: nem igaz, amit a Jobbik állít a konstrukcióról, mert a vásárló valójában egy öt évre szóló tartózkodási engedélyt kap, vagyis "igazából ez egy tartózkodási kötvény", nem letelepedési. Megjegyezte azt is, hogy a hatóságok szigorúan ellenőrzik a vevőket.

Közölte ugyanakkor, hogy mára okafogyottá vált a letelepedési kötvény az ország külső adósságának finanszírozásában.

"De természetesen az alaptörvény-módosításhoz ennek semmi köze" - ismételte meg.

A frakcióvezetőt kérdezték Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberről, akiről azt közölte: "Pharaon nevű emberrel a magyar kormány soha az életben semmilyen kapcsolatban nem volt", és nincs neki magyarországi tulajdona, érdekeltsége sem.

Hozzátette, hogy az illető nincs az országban. A Ghaith Pharaon elleni amerikai körözést úgy kommentálta: az amerikaiak azt követően kötöttek üzletet vele, hogy "állítólag körözték", vagyis "valami amerikai belviszályról" lehet szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×