eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lázár: a megmaradás feltétele a nemzet egysége

A kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország demográfiai egységének megőrzése a hosszú távú fennmaradás feltétele - jelentette ki Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hódmezővásárhelyi csoportja által Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikussal szervezett beszélgetésen kifejtette, történelmi tapasztalat, ha a Kárpát-medencében megváltoznak a demográfiai viszonyok, az csak a magyarok rovására történhet.

A politikus a népszavazási kampányban eddig tartott fórumainak tapasztalatait összegezve elmondta, az emberek érzik a veszélyét annak, miként lehet a két kultúrát összeilleszteni.

A miniszter úgy fogalmazott, érthetetlennek tartja, hogy Nyugat-Európa "föladta védekezési mechanizmusát". A migrációs krízis jelenleg azért jutott viszonylagos nyugvópontra, mert Magyarország és még néhány másik állam lezárta határait és kerítést épített - tette hozzá.

Lázár János kiemelte, miközben Görögországot semmilyen szankció nem érte amiatt, hogy nem tartotta be a schengeni megállapodást, az unió határát kerítésépítéssel és napi 8 ezer katonával és rendőrrel védő Magyarország folyamatos fenyegetésnek és zsarolásnak van kitéve.

Maróth Miklós szerint az iszlám és a kereszténység viszonya aszimmetrikus: ha mi odamegyünk el kell fogadnunk az ő játékszabályaikat, ha ők idejönnek akkor is nekünk kell alkalmazkodni.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi alelnöke elmondta, az elmúlt évtizedekben óriási demográfiai robbanás ment végbe a Közel-Keleten, kilencszeresére növekedett a lakosság. Az emberek elindulnak Európa felé, mert nem tudnak megélni.

A professzor szerint valóban háború van azon a vidéken, a konfliktust azonban külső erők robbantottak ki. Szíriából milliók menekültek a környező szegény országokba - Jordániába, Libanonba, Törökországba -, ahol nemzetközi szervezetek támogatásaiból működő táborokba kerültek, de ezek a segélyek elapadtak, részben ezért keltek útra az emberek Nyugat-Európa felé.

Maróth Miklós hozzátette: az érkezők igen kis része menekül valóban a háború elől, ezért ki kell szűrni azokat, akik csupán haszonélvezői próbálnak lenni mások tragédiájának. Hangsúlyozva, ez nem irgalmasság kérdése, el kell dönteni balekok vagyunk, akit kihasználnak, vagy sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×