eur:
386.01
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Kitüntette az állam az olimpiai hősöket - hírösszefoglaló

Összekötik a magyarokat az olimpiai és paralimpiai sikerek - mondta az Országházban a miniszterelnök. Ismét a magyar kormány migránspolitikája mellett érvelt a CNN-nek adott interjúban a külgazdasági és külügyminiszter. Szócska Miklóst, korábbi egészségügyi államtitkárt jelöli a kormány az ENSZ Egészségügyi Világszervezete főigazgatójának.

Összekötik a magyarokat az olimpiai és paralimpiai sikerek - mondta az Országházban a miniszterelnök. Orbán Viktor a köztársasági elnökkel, Áder Jánossal és a házelnökkel, Kövér Lászlóval kitüntette az érmet szerző sportolókat. A magyar sportolók a riói olimpián 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek, míg a paralimpiáról egy arannyal-, nyolc ezüsttel- és kilenc bronzéremmel tért vissza a küldöttség.

Jelölteti magát Magyarország az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába a 2017 és 2019 közötti időszakra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés ülésszakának általános vitájában elhangzott felszólalásában megköszönte a támogatást azoknak az országoknak, amelyek már kinyilvánították, hogy támogatják a magyar jelöltséget.

Jogszerűen magyarázza el az érvényes és érvénytelen szavazatok típusait a szavazatszámláló bizottságok tagjainak készített kiadványban a Nemzeti Választási Iroda - ezt állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság. Az NVB-hez Molnár Csaba, a DK alelnöke fordult. Szerinte az NVI jogszabálysértő tájékoztatást ad a választópolgároknak az érvényes és érvénytelen szavazatokról. z NVB szerint nem jogsértő az sem, hogy a kormány a választópolgárok személyiadat- és lakcímnyilvántartása alapján levélben kereste meg a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárokat.

Nem csak Magyarország hanem Bulgária és Nagy-Britannia is épít kerítést az illegálisan érkező migránsok feltartóztatására - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban megismételte: ha valaki nem tartja tiszteletben az uniós és magyar törvényeket, azokat nem fogadja be az ország.

Nyilvános vitára hívja Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét és Molnár Gyulát, az MSZP vezetőjét a Jobbik elnöke az október 2-i népszavazásról. Vona Gábor azt javasolta: jövő hét péntekig tartsák meg a vitát, hogy ütköztessék az álláspontokat. Orbán Viktor azt mondta: nem vesz részt pártvitákban, és a referendumot továbbra is nemzeti és nem pártügynek tartja. Az MSZP elnöke ugyanakkor kész a kvótareferendummal kapcsolatos nyilvános vitára.

A korábbi bejelentésnek megfelelően lezárja a földárveréseket a kormány, az azokból várható 270 milliárd forint bevételt az államadósság csökkentésére fordítja. Az ezt tartalmazó törvénycsomagot Földművelésügyi Minisztérium a parlament elé terjeszti. A tájékoztatás szerint a Földet a gazdáknak programon belül a 3 hektár alatti földek értékesítése és a haszonbérbe adások tovább folytatódnak.

Szócska Miklóst, korábbi egészségügyi államtitkárt jelöli a magyar kormány az ENSZ Egészségügyi Világszervezete főigazgatójának. A WHO 34 tagú végrehajtó testülete jövő januárban a jelenlegi hat jelöltből legfeljebb ötöt választ ki, majd a személyes meghallgatás után hármat javasol a közgyűlésnek. A testület jövő májusban dönt az új vezetőről.

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, miszerint nem összeférhetetlen más tisztségeivel Patyi András elnök bizottsági tagsága. Az NVB-hez Nemény András, az MSZP alelnöke nyújtotta be az összeférhetetlenségi indítványt. A Kúria a felülvizsgálati kérelemre, jogerős végzésében azt közölte: a rendelkezésére álló iratanyag alapján azt állapította meg: az ellenzéki politikus nem bizonyította indítványát, és bizonyítottság hiányában az összeférhetetlenség nem volt megállapítható.

Az osztott perszerkezet lesz az új polgári perrendtartás legfontosabb eleme - mondta az Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa. Wopera Zsuzsa Balatonalmádiban, a 13. Magyar Jogászgyűlésen megjegyezte: az osztott perszerkezet azt jelenti, hogy az elsőfokú eljárás két részre tagolódik, egy perelőkészítő szakaszra, a perfelvételre, és egy érdemi tárgyalási szakaszra. Az egyik az állítási, a másik a bizonyítási szakasz. Megjegyezte: ez azért lényeges, mert a jelenlegi egységes szerkezettel ellentétben nem engedi a perek elhúzódását.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×