eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Józsa János: Ha nincs Windows, a mi gyerekeink képesek írni egyet

Józsa János: "Ha nincs Windows, a mi gyerekeink képesek írni egyet"

Több évig kell dolgozniuk a felsőoktatási intézményeknek ahhoz, hogy leküzdjék az informatikushiányt Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

Körülbelül húszezerre tehető Magyarországon az informatikushiány, a helyzetet azonban nem lehet egyik napról a másikra orvosolni – mondta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora. Józsa János hozzátette: ebben a szakmában is van munkanélküliség, mert nem mindegy, hogy hol szerez valaki informatikus diplomát.

„Tőlünk mindenki elkel, ezek olyan erős gyerekek, hogy ha nincs a számítógépen Windows, képesek írni maguknak. Lehet, hogy többet kéne képeznünk, de húzunk egy ponthatárt, ami alatt úgy érezzük, legalábbis a jelen fölállásban, annyira fokozódik a lemorzsolódás, hogy mérsékelten hatékony annak a szegmensnek a fölvétele.”

Józsa János azt is elmondta, hogy idén a tavalyihoz hasonlóan 5200 elsőévest vettek fel, köztük 700 az informatika szakos.

„Nem tudom megmondani pontosan, hány ezer informatikus hallgatót vettek fel a felsőoktatási intézmények. Ha igaz a húszezres hiány, sok évet kell dolgoznunk, mi most majdnem 700-at vettünk föl.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×