eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bakondi: A rendőröknek van biztosításuk

Bakondi: A rendőröknek van biztosításuk

A Magyar Honvédség teljes kártérítéssel tartozik az állománytagok felé, így biztosítás hiányában sem éri semmiféle hátrány a pénteken a Hortobágyon balesetet szenvedett katonát, illetve hozzátartozóját, élettársát. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: a katonáknak továbbra sincs biztosítása, a rendőröknek viszont van.

A magyar katonáknak négy éve nincs baleset- és felelősségbiztosításuk – mondta az InfoRádiónak Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

„A biztosítással kapcsolatban helyes az információ: a Magyar Honvédségnél négy évvel ezelőtt megszüntették a biztosítást az állományra. A sérültekről – vagy ahogy most – a hősi halottakról, és a családokról az állam gondoskodik. Minden feltétel adott, hogy ez ne legyen probléma” - fogalmazott Bakondi György.

A Hondvédelmi Minisztérium közleményében kitért arra, hogy korábban a honvédségnek volt biztosítási szerződése, de a biztosító által a káreseményre fizetendő összeget limitálták. Az eddigi káresetek nagy részében pedig – mint írták – a honvédség által fizetett összeg jóval meghaladta a biztosító által térített összeget. Ezt most Bakondi György is megerősítette.

„Az állam által biztosított összeg jóval magasabb, mint amit a biztosítók fizettek volna”- mondta.

Az InfoRádió azt is megkérdezte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójától, hogy a rendőrök rendelkeznek-e biztosítással.

„A katonák nem, a belügyi állomány igen” - közölte.

A HM szerint a Magyar Honvédség teljes kártérítési felelősséggel tartozik a szolgálat teljesítése során elszenvedett balesetekért és betegségekért. A honvédség köteles megtéríteni az állomány tagjainak jövedelemveszteségét, a balesettel összefüggésben felmerült költségeit, vagyoni kárát és sérelemdíját is. Ezt a kártérítést egy összegben, illetve járadék formájában fizetik ki.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen péntek délután négy tűzszerész meghalt, amikor az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos repeszromboló bomba a hatástalanítás közben még tisztázatlan okból felrobbant.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×