eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Takács Szabolcs: "Nem az uniós tagságról kellene népszavazást tartani"

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára nem tartja kizártnak, hogy akár 2020-ig is elhúzódhat Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése. Takács Szabolcs az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a közösség más tagállamának nem az EU elhagyásáról kellene népszavazást tartania.

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint az angol parlamenti képviselők 80 százaléka nem ért egyet a brit választók azon döntésével, hogy a szigetország elhagyja az Európai Uniót. Takács Szabolcs az InfoRádió Aréna című műsorában ezt egy komoly belpolitikai krízisnek nevezte.

De azt sem lehet kizárni, hogy Nagy-Britanniában valamikor előrehozott választást tartanak és ennek eredményeként új parlament és kormány áll fel.”

A jelenleg kormányzó konzervatívok szeptember 9-én tartanak tisztújítást, ahol David Cameron utódját választják meg a pártban és adott esetben jelölhetnek a helyére egy új miniszterelnököt is. Közben pedig el kell indulnia Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti tárgyalásoknak.

Miután elindulnak a tárgyalások, meglátjuk, mennyi ideig tart. Azt sem lehet kizárni, hogy évekig, akár 2019-20-ig is.”

Takács Szabolcs továbbra is erőltetettnek tartja Brüsszel migrációs politikáját, amire még mindig nincs megfelelő – az emberek számára is elfogadható – válasz.

Nem az uniós tagságról kell népszavazást tartani, hanem arról, hogy az európai intézmények tudnak-e hiteles és a polgárok számára elfogadható válaszokat adni a nagy válságokra.”

A kora ősz kérdése lesz az, hogy milyen súllyal vehet részt az uniós döntéshozatalban Nagy-Britannia abban az átmeneti időszakban, amíg tagja a közösségnek. A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára azt mondta: a brit kilépés mindenképpen hatással lesz vagy adott esetben módosíthat az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodáson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×