eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kiss László nem lehet Százhalombatta példaképe

Kiss László nem lehet Százhalombatta példaképe

A százhalombattai önkormányzat elfogadta Kiss László kérését és törölte a díszpolgári címét és a városi uszoda nevét is megváltoztatja - mondta Vezér Mihály polgármester. A városvezető megerősítette, hogy a nemi erőszak miatt elítélt korábbi úszó szövetségi kapitány találkozott az áldozat Takáts Zsuzsannával, akitől elnézést kért.

„Úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk a 10-én Kiss László leírtakban foglaltakat, miszerint lemond a díszpolgári címéről és az uszoda névadói pozíciójáról is. Döntését elfogadtuk és töröltük őt a díszpolgárok sorából. Hoztunk erre egy határozatot és az uszoda nevét megváltoztattuk, levettük a nevét. A mai nappal lezártnak tekintjük a Kiss László-ügy százhalombattai vonatkozását” - mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester.

Hozzátette: Kiss László azzal indokolta kérését, hogy nem szeretné Százhalombatta nevét további negatív felhangokkal szerepeltetni az ügyében.

„Beszéltem Kiss Lászlóval a testületi ülés előtt és elmondta, hogy ügyvédje közreműködésével egy virágcsokorral meglátogatta Takáts Zsuzsannát és bocsánatot kért az áldozattól, aki megbocsátott” - számolt be Kiss László bocsánatkéréséről a polgármester.

Mint mondta, a sajtón keresztül szereztek információkat arról, hogy Kiss László több más esetben is érintett lehetett.

„Amikor az első sajtóhír megjelent, mi azt az utat választottuk, hogy szeretnénk pontos információkkal rendelkezni, mielőtt döntünk Kiss László ügyében. Nem szerettük volna elhamarkodottan és igazságtalanul meghozni a döntést. Miután Takáts Zsuzsanna nyilvánosság elé lépett és más áldozatokra is fény derült, a továbbiakban feleslegessé tették a fenntartásainkat és úgy döntöttünk, ezzel véget vetünk az ügynek” - fogalmazott Százhalombatta polgármestere.

Vezér Mihály szerint Kiss László megosztó személy, nem lehet egy közintézmény névadója és nem lehet egy közösség példaképe.

„Szolidáris érzéseket táplálunk az áldozatokkal és mélyen elítéljük ezt a gyalázatos cselekedetet” - jegyezte meg.

A polgármester úgy látja, sajnálatos módon sérült Százhalombatta jó hírneve.

„Annak ellenére, hogy az események semmilyen kapcsolatban nem állnak Százhalombatta nevével, mégis negatív fényben tűnünk fel még egy darabig, amit sajnálunk” - mondta Vezér Mihály százhalombattai polgármester az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×