eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Történelem írásbelivel folytatódik az értettségi

Szerdán a történelem írásbelivel folyatódik az idei értettségi. A szaktanárok szerint a keddi középszintű matematika írásbeli nem volt nehéz.

A középszintű történelem írásbeli vizsga időben nem oszlik két részre, és összesen 180 perc áll rendelkezésre a feladatok megoldására. A teszt elsőben részében 12 rövid választ igénylő kérdésre kell válaszolni, vizsga a második felében pedig három esszét kell megadott szempontok alapján kidolgozni. Mindkét rész 45-45 pontot ér. Atlaszt lehet és érdemes is a használni. De fontos, hogy az ne legyen összefirkálva, és semmilyen beleírt jelölést ne tartalmazzon.

A történelem emelt szintű írásbeli érettségi vizsga időtartama 240 perc. Az első részben a vizsgázóknak rövid tesztjellegű feladatokat kell a megoldani.

A tegnapi középszintű matematika érettségin az átlagos képességű diák is jó eredményt érhet el, mert könnyűek voltak a feladatok - mondta Veres Pál, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium matematika tanára.

„Nagyon egyszerű egyenletmegoldás, leszámolós feladatok, egyszerű Gráf megrajzolás, nagyon egyszerű kis geometriai megfontolás, állítás megfordítása, illetve eldöntése, igaz vagy hamis – ilyesmi feladatok voltak, tehát nem volt igazán nehéz. Az elégséges szintet bárki meg kellett hogy írja ebből, mert követelményeiben, feladattípusaiban nagyon könnyű volt, de aki jelest szeretett volna, annak nagyon oda kellett figyelni, mert azért apró kis finomságok voltak benne és számolási pontosságot igényelt.”

Az elmúlt évek tendenciáinak megfelelően emelt szinten a matematikából nem lehetett könnyű feladattal találkozni, de a diákok így is készültek, vagyis nem lepődtek meg a tér- és síkgeometriai feladatokon és a valószínűségszámításon. A két szokásos feladattípus azonban, vagyis a koordinátageometria és halmazelmélet nem szerepelt az idei emelt szintű matematika érettségin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×