INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Szeptemberig várniuk kell a boltban dolgozóknak

Infostart / InfoRádió
Szeptemberben rendezhetik a kormánypártok a vasárnapi boltzár visszavonása nyomán a kiskereskedelmi dolgozók helyzetét - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz frakció tárgyalt a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, és átvette petíciójukat, amiben arra kérték a kormánypárti frakciót, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmának visszavonása után javítsa helyzetüket - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Ám csak úgy lehet módosítani a visszavont törvény által érintett szabályozást, ha az alkotmánybíróság kimondta, hogy a szocialisták által folytatott - és Kósa Lajos által illegitimnek nevezett - aláírásgyűjtés okafogyott.

A vasárnapi bérpótlékra vonatkozó szabályozás így tehát marad, amíg a szocialisták kezdeményezése nem zárul le, nagyjából szeptemberig - mutatott rá a frakcióvezető.

A helyzetért - amely hátrányosan érint 250 ezer kiskereskedelemben dolgozó munkavállalót - Kósa Lajos a szocialistákat tette felelőssé.

A Matolcsy György jegybankelnökkel, illetve a nemzeti bank alapítványainak kifizetéseivel kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos aláhúzta, hogy a legutóbbi jegybanktörvény-módosítás lehetővé tette, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálja a nemzeti bank alapítványainak működését. A politikus szerint a kifizetések megítéléséhez meg kell várni a számvevőszéki vizsgálat eredményét.


A címlapról ajánljuk