eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla

A kormány megbecsüli és segíti az édesanyákat

A magyar kormány saját eszközeivel támogatja az édesanyákat és ismeri el azt az áldozatos munkát, amellyel a gyermekek felnevelése jár - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár anyák napja alkalmából.

Az államtitkár az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy "Magyarországon 1925 óta mondunk köszönetet ezen a szép családi ünnepen azért a helytállásért, támogatásért, amit az édesanyák szeretteikért, családtagjaikért tesznek minden áldott nap".

"Tisztelgünk az előtt a többletteljesítmény előtt is, amit a gyermeknevelés mellett munkát vállaló édesanyák nyújtanak, gyakran erejükön felül" - hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: céljuk, hogy kormányzati eszközökkel is enyhítsenek az édesanyák mindennapos terhein, megadva a nőknek a választás szabadságát, a döntési lehetőséget, hogy maguk határozhassák meg, mennyi időt kívánnak otthon maradni gyermekeikkel, és mikor akarnak visszatérni a munka világába.

Az elmúlt években a fentiek szellemében született számos intézkedést felsorolva kiemelte a családi típusú adózást, az otthonteremtési programot, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek számának növelését és a rugalmas foglalkoztatás támogatását. Mindezt azért vezették be, hogy Magyarországon társadalmi szinten is elismerjék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, a szerető, gondoskodó családi környezet biztosítását.

"Ezen elvek iránt a jövőben is elkötelezettek leszünk, hiszen célunk, hogy hazánkra családbarát országként tekintsenek világszerte" - fogalmazott az államtitkár.

"A család szívét-lelkét az odaadó édesanyák jelentik. Ezúton köszönjük mindennapos helytállásukat. Isten éltesse az édesanyákat!" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×