INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Szigorítják az e-cigaretta használatát - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság arról ír, hogy kemény vitára számítanak a küldöttek az MSZP szombati kongresszusán. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy nőtt a Németországban, illetve Nagy-Britanniában hivatalosan dolgozó magyarok száma.

A Népszabadság arról ír, hogy kemény vitára számítanak a küldöttek az MSZP szombati kongresszusán. Sokan elégedetlenek a mostani vezetéssel, a felszólalók jó része valójában már a jövő évi tisztújításra készül. A lap úgy tudja, hogy a borsodi szocialisták javasolni, fogják, hogy minél előbb tartsák meg a tisztújítást.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy két év alatt jelentősen nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Németországban, illetve Nagy-Britanniában vállalnak munkát. Németországban körülbelül 80 ezer, az Egyesült Királyságban megközelítőleg 55 ezer magyar dolgozik.

A Magyar Idők információi szerint főként orosz gépek miatt riadóztatták eddig a magyar légierőnek a litvániai magyar vadászgépeit. A balti országok légterében szeptember óta légtérrendészeti feladatokat ellátó magyar Gripenek eddig minden kapott feladatot eredményesen hajtottak végre. Több mint 80 katona négy repülőgéppel látja el a légtérrendészeti feladatokat.

A Népszabadság arról ír, hogy megvannak a paksi atomerőmű új vezetői, de egyelőre nem nevezték meg őket. Lázár János miniszter tavasz óta többször is bejelentette már, hogy az atomerőmű vezetői posztján váltást terveznek.

A Magyar Nemzet szerint szigorítják az e-cigaretta használatát. A kormány tervei szerint jövőben e-cigarettát csak dohányzásra kijelölt helyen lehet majd használni, és csak trafikban lehet e-cigarettát és utántöltőt vásárolni. A tervezet felháborodást váltott ki a bírálók körében szerintük ugyanis az elektronikus cigaretta nem szennyezi környezetét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az észrevételeket elutasította.

A Magyar Idők információi szerint a Fejér Megyer Rendőr-főkapitányság sikkasztás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a veszprémi erdőgazdaság, gazdálkodásával kapcsolatban. A napilap azt írta, hogy a nyomozóhatóság tájékoztatása szerint az ügynek két gyanúsítottja van, ők a cég vezetőségében dolgoztak.

Ha létezik is a Mikulás-rally jelensége a tőzsdéken, akkor sem lehetnek ettől boldogabbak a magyar befektetők. A BÉT-en ugyanis nem sok nyoma volt ennek az elmúlt 15 évben. Ráadásul ha jó volt az ősz első két hónapja, az év hátralévő ideje gyengébben szokott sikerülni. Mikulás-rallynak lehet hívni a tőzsdék decemberi kedvező teljesítményét, szűkebb értelemben pedig azt a tendenciát, amely szerint állítólag karácsony és az év utolsó kereskedési napja között rendszerint emelkednek az árfolyamok a tőzsdéken.

Az elmúlt évben a magyar gazdaságnak olyan mértékű nettó EU-transzferre sikerült szert tennie, amelynél nagyobbat közép-kelet-európai ország az Európai Unió történetében még sohasem kapott. A kimagasló EU-támogatások azonban hazánkban nem csak tavaly, hanem az elmúlt években folyamatosan jelen voltak, ám jövőre az EU-transzferek jelentős csökkenése várható, ami a gazdaság számottevő lassulását idézi majd elő.

A Pénzcentrum arról ír, hogy itt az év vége feltehetően sokan kapnak ilyenkor 13. havi fizetést, jutalmat, ezért érdemes átgondolni, hova fektetjük pénzünket.

Hanganyag: Kálló Izabella
A címlapról ajánljuk