eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csányi Sándor: "gyakorlatilag elfogytak a nézők"

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak.

Az MLSZ a hagyományokhoz hűen idén is november 25-én, az Aranycsapat 6-3-as londoni győzelmének évfordulóján tisztelgett a válogatott egykori és jelenlegi játékosai előtt.

A Danubius Hotel Arénában megtartott ünnepség elején a megjelentek megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt labdarúgókról.

Évértékelő beszéde elején Csányi Sándor kifejtette, hogy bár ezúttal elmaradt a válogatott játékosok tiszteletére felállított emlékmű megkoszorúzása, de ezt egy örömteli esemény, a Puskás Ferenc Stadion átépítése indokolja.

A válogatott Európa-bajnoki kijutásával kapcsolatban ismét megjegyezte: jobban örül, hogy pótselejtezőn kellett kiharcolnia a továbblépést a csapatnak, mintha a csoportjából egyenesen kijutott volna. A kontinenstorna résztvevőinek megemelt létszámát emlegető "fanyalgóknak" azt üzente: logikus döntés volt a bővítés, hiszen az európai szövetség (UEFA) tagjainak száma még soha nem volt ilyen magas (54).

Az elnök a folytatásban szót ejtett a női válogatott, illetve a férfi futsal- és a strandlabdarúgó-válogatott remek 2015-ös eredményeiről is.

"Elkövettünk néhány hibát, például kötelezővé tettük a szurkolói kártya használatát. Ez az én hibám. Meg akartak győzni, hogy ne tegyük, de ragaszkodtam hozzá. A biztonsághoz viszont továbbra is ragaszkodni fogunk, a vulgáris magatartást, az agressziót, a rasszizmust pedig nem toleráljuk" - magyarázta Csányi Sándor.

A sportvezető elégedettségét fejezte ki az MLSZ-nek az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az amatőr labdarúgás területén végzett munkája kapcsán. A közeljövő legsürgetőbb feladatai között említette az edzőképzés fejlesztését, és az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését, mert "gyakorlatilag elfogytak a nézők" a lelátókról, pedig szerinte a színvonal javult, ezért "érdemes kimenni ezekre a találkozókra".

Csányi végül köszöntötte, és az MLSZ, illetve az UEFA nevében megajándékozta Király Gábort, aki a Norvégia elleni pótselejtezős párharc visszavágóján játszotta 101. válogatott mérkőzését, ezzel beállította Bozsik József csúcsát.

A 39 éves kapusról elhangzott, hogy 1994 márciusában mutatkozott be az NB I-ben - ekkor jelenlegi, válogatottbeli csapattársai közül Kleinheisler László és Nagy Ádám még meg sem született. Védett a német Bundesligában és az angol Premier League-ben is, 18 éve játszik a válogatottban, ahol nyolc szövetségi kapitány is számított rá. Amennyiben a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is pályára lép, ő lesz minden idők legidősebb játékosa a kontinenstornák történetében, ezzel a német Lothar Matthäus rekordját döntheti meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×