eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor: "Tény az, hogy minden terrorista alapvetően migráns"

"Természetesen nem elfogadott, de tény az, hogy alapvetően minden terrorista migráns" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Politico brüsszeli hírportálnak adott interjújában.

A hétfőn közölt terjedelmes interjúban - mint a hírportál kiemelte - a miniszterelnök vázolta az európai helyzettel kapcsolatos legfőbb elképzeléseit, mindenekelőtt a kontinens külső határainak megszilárdítását a biztonság erősítése és a schengeni megállapodás megmentése érdekében.

A magyar miniszterelnök úgy vélekedett, hogy "alapvető logikai kapcsolat" van a terrorizmus és a muzulmánok - az elmúlt évtizedekben, de főleg az utóbbi hónapokban tapasztalt - európai beáramlása között. Számára és sok európai számára ez "nyilvánvaló tény, akár tetszik, akár nem". Orbán Viktor hozzátette: a nyugati vezetők többsége tagadja ezt a tényt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×