eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Fődíjat nyert egy magyar film Indiában - a nap hírei

Meghosszabbították a legmagasabb szintű terrorfenyegetettségi készültséget Brüsszelben és térségében. Német lapértesülés szerint az Audi is csalt a dízelmotorokkal. 60-ra emelkedett a bukaresti tűzvész halálos áldozatainak a száma.

Meghosszabbították a legmagasabb szintű terrorfenyegetettségi készültséget Brüsszelben és térségében - jelentette be a nemzetbiztonsági tanács ülése után a belga miniszterelnök. A riadókészültséget szombaton emelték a legmagasabbra, miután az egy héttel ezelőtt Párizsban végrehajtott terrortámadáshoz hasonló akció előkészületéről értesültek a hatóságok.

A jövő év elején bemutatja a terrorizmus és a szélsőségesség elleni, átfogó cselekvési tervét az ENSZ. Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének Kuala Lumpur-i csúcstalálkozóján együttműködésre szólította fel Oroszországot és az Egyesült Államokat a terrorizmus elleni küzdelemben.

Befejeződött az orosz turisták hazaszállítása Egyiptomból az orosz elnök döntésének megfelelően. A lépést azért rendelték el, mert október 31-én a Sínai-félsziget fölött lezuhant egy orosz utasszállító. Keddi hivatalos orosz bejelentés szerint terrorcselekmény okozta a repülőgép katasztrófáját.

Az Oroszország elleni szankciók újabb fél éves meghosszabbításáról egyeztek meg a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport törökországi csúcstalálkozóján. A Reuters brit hírügynökség úgy tudja: a résztvevők úgy vélték: fontos nyomást gyakorolni Oroszországra a tervezett kelet-ukrajnai választások előtt.

A köztársasági elnök szerint több tényező is optimizmusra ad okot az ENSZ párizsi klímakonferenciája előtt. Áder János a Kossuth rádióban példaként említette, hogy Barack Obama amerikai elnök és a Kínai Kommunista Párt központi bizottsága is a klímaváltozást nevezte a legfontosabb nemzetbiztonsági kihívásnak.

Azonnali haderőreformot és a honvédség létszámbővítését sürgeti az MSZP. Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy vélte: a bővülő feladatok ellátása már rövid távon is elképzelhetetlen a jelenlegi létszámhiány mellett. Az MSZP ezért parlamenti határozatot nyújtott be a Magyar Honvédség létszámának feltöltéséről.

A ménesbirtok egyben maradását sürgették a Mezőhegyesen tartott nagygyűlésen. A szónokok azt hangsúlyozták, hogy a Békés megyei településnek csak akkor van jövője, ha az 1800 hektár eladásra kínált földbirtokot mégsem árverezik el. Az MSZP, a DK, az Együtt és a PM politikusai segítséget ígértek a helybélieknek.

Német lapértesülés szerint az Audi is csalt a dízelmotorokkal. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung azt írta: az autógyártó vezetői elismerték az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökségnek, hogy szoftveresen manipulálták a dízelmotorok károsanyag-kibocsátását.

Jelentős mennyiségű hulladékot szállít Ukrajna területéről a Tiszán levonuló árhullám. Az előre jelzettnél intenzívebb ukrajnai esőzés miatt másodfokú árvízvédelmi készültség elrendelése várható a Tisza Vásárosnamény és Tiszabecs közötti szakaszán.

Kárpátalján az első becslések szerint kétmilliárd hrivnya, vagyis mintegy 24 milliárd forint kárt okoztak a hétvégi áradások. Az ukrajnai megye kormányzója úgy vélte: egy hét alatt felszámolják az árvíz következményeit, amely Kárpátalja négy hegyvidéki járásában okozott gondot.

Tovább nőtt a bukaresti tűzvész áldozatainak a száma, miután meghalt egy Ausztriában kezelt sérült. A román főváros Colectiv klub nevű szórakozóhelyén október 30-án történt tragédia eddig 60 ember életét követelte. 10 sérült állapota továbbra is válságos.

Horváth Lili első mozifilmje, a Szerdai gyerek nyerte a legjobb mozgóképnek járó Arany Bengáli Tigris díjat a kalkuttai nemzetközi filmfesztiválon. A Magyar Filmunió tájékoztatása szerint az egyik legfontosabb indiai nemzetközi filmes eseményen 61 országból 149 filmet mutattak be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×