INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Tovább vannak nyitva a temetők a hétvégén

Infostart / InfoRádió
Meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a fővárosi temetők. A Budapesti Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója elmondta: az ünnepek alatt az Újköztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével tilos lesz gépkocsival behajtani a temetőkbe, .

"Péntektől vasárnapig reggel 7 és este 8 óra között lesznek nyitva a temetők. Szombaton és vasárnap a temetői irodákon 8-18 óra között ügyeletet tartunk, mindenféle kérdéssel, kéréssel, befizetéssel várjuk ügyfeleinket" - mondta Tóth Gábor.

A Budapesti Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója hozzátette: "az eddig megszokottak szerint két temető - az Újköztemető és a Fiumei úti temető - kivételével a temetőkbe a gépjárműbehajtás tiltott, tehát csak gyalogosan lehet közlekedni. Természetesen a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket ekkor is beengedjük, de kérjük, hogy ők lehetőség szerint délelőtt közelítsék meg a temetőket, amikor kisebb a forgalom."

"Két központi megemlékezésünk lesz, október 31-én az Újköztemetőben 17:30 perces kezdettel, november 1-jén pedig a Farkasréti temetőben, szintén fél 6-kor. Egy új szolgáltatással is készülünk, az úgynevezett fényfestéssel a Halottak napjához kapcsolódó motívumokkal festjük meg a megemlékezés előtt és közben a temetők falát belülről" - jelezte Tóth Gábor.

"Már második éve tapasztaljuk, hogy egy héttel a Halottak napja előtt öt-nyolcszorosára emelkedik a temetők forgalma, véleményem szerint 300-350 ezer ember már meglátogatta a temetőket ezen a héten. A hétvégén 6-800 ezer embert várunk még a budapesti temetőkbe. Kérjük mindenki türelmét, hiszen biztos, hogy a temetők környékén autóval és gyalog is sokan lesznek" - tette hozzá a Budapesti Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk