eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Útlezárások Budapesten

Az Új Köztemetőnél a Kozma utcát lezárták a Jászberényi út és a körforgalom között, csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. Egyirányúsították az Újhegyi utat a Maglódi út és a körforgalom között, a Sírkert utat a körforgalom és a Maglódi út között, a Korányi Frigyes utat a temető felé (pénteken 20 óráig).

8:30-tól zárják le az V., Alkotmány utcát, a Balassi Bálint utcát (a Kossuth Lajos tér és a Stollár Béla utca között), a Markó utcát (a Balassi Bálint utca és a Széchenyi felső rakpart között) 11 óráig ünnepi rendezvény miatt. A 2-es villamos 8 és 12 óra között a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Garibaldi utca) között közlekedik.

9 órától futóverseny (Bécs-Budapest maraton) miatt korlátozásokra kell számítani a Budakeszi út-Jánoshegyi út-Tündérhegyi út-Mátyás király út-Istenhegyi út-Nagyenyed utca-Alkotás utca-Csörsz utca útvonalon a Sportcsarnokig.

Lezárják 14 és 18 óra között a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között, 21 óráig a Bródy Sándor utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között. A 47-es és a 49-es villamos a dél-budai végállomások és Széll Kálmán tér között jár. A 9-es autóbusz mindkét irányban a Nagykörúton át közlekedik.

Szakaszosan lezárják 17 órától a József körút-Baross utca-Szentkirályi utca-Bródy Sándor utca útvonalat várhatóan 17:30-ig.

"1956" jelzéssel korhű villamos közlekedik a 2-es és a 6-os villamos vonalán, melyen ingyen lehet utazni. (A 2-es vonalán ma 12-22 óra között, szombaton és vasárnap 8-22 óra között, a 6-os vonalán pedig mától vasárnapig 8-22 óráig.)

A mai napon nosztalgia HÉV közlekedik "G" jelzéssel az Örs vezér tere és Gödöllő között.

A nosztalgiajáratok menetrendjéről és díjszabásáról a BKK honlapján található tájékoztatás. (bkk.hu/nosztalgia)

10 órakor motoros felvonulás indul a XII., Jagelló úttól az Erzsébet híd, az Astoria, a Kerepesi út és a Jászberényi út érintésével az Új köztemetőbe. 12.30-kor továbbindulnak a Hősök terére, érintve többek között a Hungária körutat, a Dózsa György utat, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat.

Motoros felvonulás halad:

12.30 órától 13 óráig a XIX., Ady Endre úttól az Új Köztemetőbe, érintve a Gyömrői utat;

13.45 órától 14.15 óráig a Kozma utcától Csömörre, érintve a Pesti utat;

14.45 órától Csömörről a Corvin közbe érintve a Fogarasi utat, a Kerepesi utat és a Nagykörutat.

A XV. kerületben 11:30-tól futóverseny miatt kell időszakos lezárásra számítani az Epres utca - Fő utca-Öregfalusi utca-Kisfaludy utca-Epres sor-Cserba Elemér utca-Fazekas sor-Szentmihályi út- Sporttelep útvonalon.

FONTOS HÍREK, HÉTVÉGE

Szombattól a H9-es HÉV helyett pótlóbusz közlekedik Cinkota és Csömör között pályafelújítás miatt (hétfőn üzemzárásig).

Szombattól a Pesti alsó rakpartról az Erzsébet hídnál (Március 15. térnél) nem lehet felhajtani a híd, illetve a Belgrád rakpart felé a támfal helyreállítása miatt. A Margit híd felől érkezők a Lánchídnál felhajtva az Apáczai Csere János utcán át érhetik el a Március 15. teret.

Szombaton a Városligetben a Hősök terén rendezvényt tartanak 16.30 és 20 óra között.

A vasárnap hajnali óraállítás miatt az órás vagy annál gyakoribb követési idővel közlekedő éjszakai járatok 2 és 3 óra közötti indulási időpontjait mindkét végállomásról megduplázzák. A 916-os, 934-es, 937-es és a 968-as járatok közlekedését az óraállítás nem befolyásolja. Többi járat indulását egyedileg szabályozzák.

Vasárnap este a Bem József téren megváltozik a forgalmi rend. A Fő utcából a Margit híd felé tartó forgalom a tér déli oldalán haladhat, melyet egyirányúsítanak a rakpart felé. A téren átvezető útpálya ismét a Fő utca felé lesz egyirányú.

/Hétfő estétől a Frankel Leó útnál lezárják a Komjádi Béla utca torkolatát. Az Árpád fejedelem útja felől a Frankel Leó utat az Árpád fejedelem útjai parkoló - Zsigmond tér szervizútja útvonalon lehet elérni. A Frankel Leó úton továbbra is csak az Üstökös utca irányába lehet haladni (egy sávban). A Harcsa utca az Árpád fejedelem útja felé lesz egyirányú./

A Nagykörúton a Rákóczi térnél egy szakaszon csak egy sáv járható vízvezeték-építés miatt a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

Megnyitották az Erzsébet híd lehajtója alatt a Döbrentei teret és a Krisztina körutat összekötő útpályát, melyen keresztül a Budai alsó rakpart, illetve a Szent Gellért rakpart felől közvetlenül fel lehet hajtani a Hegyalja út és az Erzsébet híd felé.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×