eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tizenhét eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Tizenhét újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt péntek reggelig - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a migránsok közül hatan Ásotthalom térségében, tizenegyen pedig ismeretlen helyen érkeztek Magyarország területére. Ketten a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt.

A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - tíz migráns szír, hat koszovói, egy iraki állampolgárnak vallotta magát.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 321 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×