eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kratochvill Attilát választották meg a Vas megyei Felsőcsatár polgármesterének

Kratochvill Attila független jelöltet választották meg vasárnap a Vas megyei Felsőcsatár polgármesterének - közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője.

Horváth Eszter tájékoztatása szerint a 252 érvényesen leadott szavazat közül 137-et szerzett meg Kratochvill Attila, míg ellenfelére, a szintén független Lendvai Gáborra - a korábbi polgármesterre - 115-en voksoltak.

Felsőcsatáron azért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást tartani, mert a testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért áprilisban saját feloszlatása mellett döntött.

A négy képviselői helyre ezúttal tizenegyen jelöltették magukat, a megválasztottak közül hárman voltak tagjai a korábbi testületnek. Valamennyi képviselőjelölt függetlenként vállalta a megmérettetést.

Felsőcsatáron a 419 választásra jogosult közül 258 ment el vasárnap szavazni, hat érvénytelen voksot találtak az urnában. A választási részvétel nagyobb volt, mint tavaly ősszel, akkor csak 246-an járultak a szavazóurnához.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×