eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: áprilisban magyar kereskedőház nyílik Grúzia fővárosában - a nap hírei

Az adócsomaggal együtt ősszel fogadhatja el a bankadó csökkentését a parlament - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Az idegenrendészeti és a bevándorlással összefüggő szabályok jelentős szigorítását sürgette a Fidesz frakcióvezetője.

Áprilisban magyar kereskedőház nyílik Grúzia fővárosában - jelentette be a magyar kormányfő, miután a grúz miniszterelnökkel tárgyalt Budapesten. Orbán Viktor szólt arról is: a magyar Eximbank 50 millió dolláros hitelkeretet nyitott meg a kis- és középvállalkozások együttműködésének segítésére. Irakli Garibasvili grúz kormányfő az együttműködés fő területének a gazdasági kooperációt említette, és nagyra értékelte, hogy Magyarország támogatja Grúzia területi integritását.

Az adócsomaggal együtt ősszel fogadhatja el a bankadó csökkentését a parlament - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Magyar Televízióban hangsúlyozta: a kormány egyelőre nem tervezi más szektorális különadók mérséklését. A tárcavezető az Erste Bank 15 százalékának megvásárlásáról kötött szándéknyilatkozattal összefüggésben elmondta: a független könyvvizsgálói átvilágítás után, május végére határozzák meg a vételárat.

A reklámadó megmarad, a kérdés, hogy mennyit fizetnek majd a cégek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Lázár János kifejtette: a miniszterelnök és a frakció felhatalmazása alapján tárgyalnia kell az RTL Klub tulajdonosával, az Európai Bizottság által a reklámadó miatt indított, Magyarországot várhatóan elmarasztaló eljárások megelőzésére. Orbán Viktor két hét múlva fogadja a társaság első emberét.

Jövőre 2,5 százalék felett lehet a gazdasági növekedés üteme Magyarországon - jelentette ki a Költségvetési Tanács elnöke. Kovács Árpád a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén tarthatónak nevezte a 3 százalék alatti hiánycélt.

Az idegenrendészeti és a bevándorlással összefüggő szabályok jelentős szigorítását sürgette a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal a Keleti pályaudvaron tájékozódott a kialakult helyzetről, és riasztónak nevezte, hogy az év eleje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma meghaladta a 23 ezret. A kormánypárti politikus hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kormánynak nemzeti konzultáción kell támogatást kérnie az emberektől a gazdasági bevándorlók őrizetbe vételéhez és kitoloncolásához annak érdekében, hogy meg tudja védeni az álláspontját Brüsszelben.

A családi csődvédelemről szóló jogszabálytervezet szerint azok léphetnek majd be a rendszerbe, akiknek tartozása több mint 200 ezer, de kevesebb mint 40 millió forint - mondta a Magyar Nemzetnek a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter hozzátette: az elképzelés szerint a tartozások száma nem haladhatná meg a tízet. A kereszténydemokraták 5 évben állapítanák meg azt az időszakot, amely alatt egy családnak a csődgondnok segítségével minden tartozását rendezni kellene.

Magyarországon jön létre az ENSZ Gyermekalapjának szolgáltató központja - jelentette be a biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár. Mikola István elmondta: az UNICEF szolgáltató központja a Wesselényi utcában lesz, várhatóan 350-en dolgoznak majd ott, és a foglalkoztatottak 85 százaléka magyar lesz.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagy esélye lehet Magyarországnak, ha pályázik 2024-ben, vagy később a nyári játékok megrendezésére. Borkai Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új, Agenda 2020 elnevezésű reformprogramjával lehetőséget biztosít az eddigi rendezőknél kisebb városoknak jóval kisebb költségvetéssel az olimpia lebonyolítására.

Európa eddigi legnagyobb illegális cigarettagyárát leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Pest megyei Vecsésen. Tóth Márk, az adóhatóság Központi Nyomozó Főosztályának helyettes vezetője az InfoRádiónak elmondta: a telepen 22 tonna dohányt és mintegy 2,3 millió szál cigarettát találtak, ez mintegy 1,5 millió doboz cigaretta előállítására elegendő mennyiség. A törvénytelen gyártással a tettesek mintegy 200 millió forint jövedéki adót csaltak el.

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében 11-en meghaltak és 58 megsebesültek, amikor rakétatámadás érte az ukrán kormányerők ellenőrzés alatt álló Kramatorszk városát. Egy nappal a tervezett minszki csúcstalálkozó előtt változatlan hevességgel folytatódtak a harcok a térségben. Az amerikai és az ukrán elnök telefonon egyeztetett. Barack Obama megerősítette: elkötelezett abban, hogy pénzügyi támogatást nyújtson az alapvető reformokat végrehajtó Kijevnek. Az orosz állami hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy várhatóan nem lesz újabb megállapodás a szerdai csúcstalálkozón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×