eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megkezdődött a Fidesz-KDNP tapolcai frakcióülése

Megkezdődött szerda este a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának évadnyitó frakcióülése Tapolcán.

A kihelyezett ülésre már délutántól folyamatosan érkeztek a kormánypárti politikusok, miniszterek, államtitkárok. Orbán Viktor pontban hét órakor érkezett az egyik tapolcai szállodában rendezett zárt tanácskozásra, amely a miniszterelnök, Fidesz-elnök helyzetértékelő beszédével kezdődik.

Az eseményről tudósító újságírók a szálloda sorompójánál, a késő délutánig szakadó eső miatt egy sátor alatt várakoztak a nap folyamán, az épületbe és annak udvarára a sajtó munkatársai nem mehetnek be. A környéken folyamatos a rendőri jelenlét.

Az őszi parlamenti szezonkezdet előtti kihelyezett frakcióülés fő témája a bankok elszámoltatása lesz, de szóba kerül majd a rezsicsökkentés is. Emellett oktatás- és szociálpolitikai kérdéseket tekintenek át a kormánypárti képviselők, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklus magyar fejlesztési forrásainak felhasználásáról számol be.

A frakcióülés döntéseit pénteken sajtótájékoztatón ismertetik.

Négy éve szeptemberben ugyancsak Tapolcán tartotta évadnyitó frakcióülését a Fidesz és a KDNP.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×