eur:
388.39
usd:
361.07
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Akciófilmbe illő gyémántrablás

Hatalmas gyémántrablás volt az éjszaka a brüsszeli nemzetközi repülőtéren. Felfegyverzett bűnözők törték át a belga főváros légikikötőjének korlátját, majd kirabolták az ott várakozó páncélautót. A zsákmány több tízmillió euró.

Amerikai akciófilmbe illő módon rabolt ki egy páncélautót nyolc fegyveres az éjszaka Brüsszelben. A világ egyik legjobban védett repterének biztonsági kerítését két autóval áttörték, majd a Swiss légitársaság Zürichbe tartó utasszállító repülőgépe mellett várakozó páncélautóhoz hajtottak. A furgonból éppen zsákszám pakolták át az Antwerpenből útnak indult gyémántszállítmányt. A fegyveresek - a jelentésekben nem részletezett módon - pár perc alatt összeszedték a zsákokat, és ahogy jöttek, az áttört kerítésen át távoztak a reptérről, nagyjából 50 millió euró, átszámítva nagyjából 15 milliárd forint értékű drágakő zsákmányukkal.

A BBC jelentése szerint a rendőrség nem tudta üldözőbe venni a rablókat, mivel csak késve érkezett a már kifosztott páncélautóhoz. A rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, az álarcot viselő rablók erősen fel voltak fegyverezve, ám egyetlen lövés sem dördült el a nemzetközi reptéren. A rendőrség a légikikötő közelében még az éjszaka megtalálta a rablók egyik furgonját, teljesen kiégve. Minden valószínűség szerint a bűnözők gyújtották fel, hogy eltüntessék a nyomokat.

A szállítmány tulajdonosa, az antwerpeni World Diamond Center szóvivője Caroline De Wolf azt mondta, az ellopott gyémántok rendkívül értékesek, hozzátéve, hogy a világ drágakő-kereskedelmi központjának számító Antwerpenben naponta nagyjából 150 millió eurónyi gyémánt fordul meg. Ez azt jelenti, hogy az iparág teljes napi antwerpeni forgalmának legalább harmadát vitték magukkal a rablók. A cég egy nevének elhallgatását kérő munkatársa azt mondta, ez a mostani a valaha volt egyik legnagyobb gyémántrablás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×