INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Veszélyes most autózni a Dunántúl nagy részén

InfoRádió / MTI
A vasárnap reggel óta tartó havazás miatt a főutak burkolata a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas; csaknem 300 munkagép dolgozik a hóeltakarításon és az utak síkosságmentesítésén - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője este az MTI-t.

Pécsi Norbert tájékoztatása szerint a Dunántúl teljes területén, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén intenzíven esik a hó. A társaság a késő délutáni órákban csaknem 300 munkagéppel és 600 munkatársával dolgozott a hóeltakarításon és az utak síkosságmentesítésén.

A reggel óta tartó havazás miatt a főutak burkolata a folyamatos munkavégzés ellenére a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas, az ország többi területén a kiszórt só hatására nedvesek az utak.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő, így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a közútkezelő megyei ügyelete az MTI érdeklődésére elmondta: Zalában a havazás miatt leginkább érintett terület Nagykanizsa térsége, ahol már mintegy 10 centiméteres a hóréteg vastagsága. A főutak járhatók, a mellékutak havasak, latyakosak, de balesetekről, árokba csúszott járművekről az ügyeletek estig nem kaptak bejelentést.

A télies útviszonyokra tekintettel a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak. Utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, ehhez a friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

A címlapról ajánljuk