eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hazaengedték a kórházból Martonyi Jánost

Állapota javulásának köszönhetően pénteken hazaengedték a budapesti Honvédkórházból Martonyi János külügyminisztert - közölte az intézmény az MTI-vel.

Martonyi Jánost december 27. óta kezelték a Magyar Honvédség Honvédkórházában kettős vírusbetegség miatt ("Hantaan-vírus okozta infekció és elsődleges cytomegalovirus fertőzés"). Betegségét feltételezhetően ázsiai utazása során szerezte - írták.

A kezelést a Honvédkórház Infektológiai Szolgálatának vezető főorvosa, a virológiai diagnosztikát az Országos Epidemiológiai Intézet Virológiai Főosztálya végezte - tették hozzá. A miniszter teljes felépülése és munkába állása egy hónap múlva várható, addig is rendszeresen ellenőrző vizsgálatokon kell rész vennie - áll a közleményben.

Egészségügyi szakportálok szerint a Hantaan-, ismertebb nevén hantavírus egyebek mellett lázzal, hányással, köhögéssel, izomfájdalmakkal, veseelégtelenséggel és légúti tünetekkel járó betegséget okozhat. A herpeszvírusok családjába tartozó cytomegalovirus-fertőzés pedig általános rossz közérzettel, végtag- és izomfájdalmakkal, lázzal, vérképelváltozással járhat.

A Külügyminisztérium vasárnap este közölte, hogy Martonyi Jánost betegsége miatt Németh Zsolt parlamenti államtitkár képviselte a Külügyminisztériumot a Magyar-Olasz Kulturális Évad magyarországi megnyitóján, a Budapesti Olasz Kultúrintézetben adott koncerten.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×