eur:
392.76
usd:
366.11
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet

A BKV nem tudja tartani az új trolimenetrendet, mivel kevesebb járművet tud forgalomba állítani a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

Az iho.hu szakportál szerdán írt arról, hogy egyes trolivonalakon dízel üzemű buszok is közlekednek, mert a BKV nem tud elég trolit a forgalomba adni. Az MTI megkeresésére a BKK megerősítette az iho.hu értesüléseit.

Mint írták: január elsejétől törvény írja elő a trolibuszok hatósági vizsgáztatását, amelyre a BKV a múlt év első negyedében megkezdte a felkészülést. A januártól érvényes trolimenetrendet és annak járműigényét - amely számol a használtan beszerzett, alacsonypadlós MAN járművekkel - előzetesen egyeztették a BKV-val, az viszont csak később, a menetrend meghirdetése után derült ki, hogy elhúzódik a vizsgáztatás, emiatt a közlekedési társaság nem tudja tartani a menetrendet.

Átmeneti megoldásként a hiányzó trolikat a BKV a vonalak egy részén más csuklós trolibuszokkal, a 83-as vonalon pedig részlegesen autóbusszal pótolja, a 72-es, a 77-es, a 80-80A és 81-es vonalon pedig átmenetileg nem közlekednek alacsonypadlós járművek. A BKV már intézkedett a vizsgáztatás felgyorsítása érdekében, a trolihiányt tavaszra tudják megoldani.

A BKK hangsúlyozta: szolgáltatási szerződésüknek megfelelően kötbérezik a BKV-t, az összeget a társaság vezetőinek prémiumából vonják le.

A központ tavaly december végén közölte, hogy kivonja a forgalomból a szovjet ZiU-9-es trolikat, és minden vonalon lesz alacsonypadlós jármű, mivel a régiek helyét az idén, használtan beszerzett MAN trolik veszik át, a 412T és 435T típusú Ikarusokat pedig felújítják.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×