INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Lelassult a közösségi közlekedés a fővárosban

InfoRádió / MTI
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.

A társaság az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan végezte az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.

Hajnalig az FKF mérése szerint Budapesten mintegy 5 centiméter hó hullott.

A mellékutak havasak, takarításukat csak a csapadék megszűnését követően, mintegy 6 óra múlva tudja megkezdeni az FKF.

Arra kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Az FKF arról is tájékoztatott, hogy hómunkásokat vesz fel szerdán délelőtti munkavégzésre, amely 6 órakor kezdődik. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, címei megtalálhatók a www.fkf.hu címen, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kék számon is. A nyolc órás munkavégzésért nettó 3350 forintot fizet a társaság.

A címlapról ajánljuk