eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ilyen útviszonyokra számítson a havazás után

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint már csak a Tiszántúlon és az északkeleti országrészben esik a hó, hószállingózást jelentettek Tatabánya, Harkány, Cegléd és Kiskőrös térségéből. Országszerte azonban több térségben is még téliesek az útviszonyok mind a főutakon, mind a mellékutakon. A társaság összesen 250 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A főutakon a Dunától keletre többnyire téliesek az útviszonyok, itt havas, latyakos, hókásás szakaszokra kell számítani. A Dunától nyugatra csupán Tatabánya, Esztergom, Kápolnásnyék és Paks környékén téliesek a körülmények, a Dunántúl nagy részén vizes, nedves a főúthálózat.

A mellékutakon a Dunántúl nyugati és déli részét leszámítva mindenhol téli útviszonyok uralkodnak. A Tiszántúlon és az északkeleti országrészben túlnyomó részt havas a mellékúthálózat, a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben pedig többnyire latyakos, hókásás szakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 250 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén.

Tíz centis hó


A téli időjárás miatt az ország számos pontján kedden is szükség volt a katasztrófavédelem, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek szakembereinek a segítségére - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Jelenleg tizenhárom megye területén van hó, amelynek vastagsága Vas megyében néhol eléri a 10 centimétert. Kedden a legalacsonyabb hőmérsékletet, -12 Celsius-fokot Heves és Pest megyében mérték, de szinte az egész országban fagypont alatt volt a hőmérséklet.

Kedden összesen harminckilenc embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük hatot a kihűléstől. Tizennyolc ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben, négyen pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek összesen 650 szakemberrel és 404 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×