eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Leállt a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere

Hétfő délután leállt a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere - értesült az MTI.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére úgy tájékoztatott: az EDR rendszerben rövid ideig tartó, Budapest, Pest megye és Nógrád megye egyes területeit érintő hiba lépett fel. A szolgáltatás rövid időn belül helyreállt. A rendőrség a feladatait egyéb kommunikációs eszközökkel teljes mértékben ellátta - hangsúlyozták.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a kárhelyszín és a központ közötti kapcsolat állt le. Amíg a rendszer nem működött, két jelzés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz. A káresemények felszámolásában nem volt fennakadás, a kommunikációt szolgálati mobiltelefonokkal oldották meg a tűzoltók. A kapcsolat nem sokkal fél 5 után helyreállt.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a rádiós rendszer leállása alatt az érintett területek egyikéből sem érkezett riasztás. Egy Pest megyei helyszínen voltak kint a tűzoltók, és mobiltelefonon tartották a kapcsolatot a központtal.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a mentőszolgálat feladatellátása is folyamatos maradt, a mentőellátásban nem volt fennakadás. A hiba elhárításáig a mentésirányítók a mentőegységekkel az üzemzavar esetére meghatározott módon, mobiltelefonokon tartották a kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×