INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Év végén jönnek a 4-es metró szerelvényei

InfoRádió / MTI
A 4-es metróra szánt Alstom-szerelvények az év végére érkeznek meg, a vonal utolsó állomása pedig a jövő év közepére készül el. Többéves csúszás után, 2014 első negyedévében megkezdődhet a próbaüzem - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A lap szerint reményre adhat okot, hogy a műszaki készültség 75 százalékos, a belső építési készültség pedig átlagosan 44 százalékos, ami megfelel az ütemtervnek, de van olyan állomás, amelynek a készültsége már 98 százalékos. A DBR Metró Projekt Igazgatóság szerint a belső beépítés előreláthatólag nem okoz késedelmet, 2013 második negyedévének a végére elkészül az utolsó állomások belső beépítése.

A sínek már a helyükön vannak és várhatóan az irányítóberendezések sorsa is belátható időn belül rendeződik, az állomások pedig a jövő év végére elkészülnek, s a szerelvények is rövidesen befutnak - ismerteti a Napi Gazdaság.

Az Alstom néhány hete mutatta be a 2-es metró vonalára szállítandó szerelvényeket, amelyek a tervek szerint szeptembertől futnak ezen a vonalon, s hasonlóak érkeznek majd a 4-es vonalra is. A DBR Metró arról tájékoztatott, hogy az első szerelvény az ütemterv szerint 2012 novemberében érkezik meg Budapestre.

A címlapról ajánljuk