eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az állam 265 milliót fizet az UD Zrt.-nek

Összesen mintegy 265 millió forintot fizet az Alkotmányvédelmi Hivatal 2013 október végéig az UD Zrt.-nek a múlt heti egyezségi megállapodás értelmében.

A Belügyminisztérium ezt azután közölte, hogy a Demokratikus Koalíció nevében Vadai Ágnes az ügy dokumentumainak nyilvánosságra hozatalát, és a cég és az állam közötti kártérítési perben létrejött megállapodás közzétételét kérte. A tárca hangsúlyozta: ha az egyezség nem jött volna létre, úgy az Alkotmányvédelmi Hivatal kockáztatta volna, hogy egy elhúzódó, költséges eljárásban az UD Zrt. 1,8 milliárd forintos, de legalább az igazságügyi szakértői véleményben foglalt 391 millió forintos kárértéket állapítják meg az ítéletben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság április 25-én nem jogerősen, bűncselekmény hiányában mentette fel az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben megvádolt Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, a volt Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokat felügyelő miniszterét és két társukat.

Ugyanezen a napon közölte a Fővárosi Törvényszék, hogy megegyeztek a felek az UD Zrt. által a Nemzetbiztonsági Hivatal, vagyis az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődje és a magyar állam ellen indított személyiségi jogi perben, amelyben csaknem 1,8 milliárd forintos vagyoni kártérítést követelt a felperes.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×