eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fakidőléshez, cseréphulláshoz riasztották a fővárosi katasztrófavédelmet

Fakidőléshez, cseréphullásokhoz, vakolatomlásokhoz riasztották szombat reggel óta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot - közölte a szervezet szóvivője. Két, buszmegállóban várakozó ember megsérült, egyiküket mentők vitték kórházba.

Kisdi Máté elmondta, délután két óráig tíz jelzés érkezett az igazgatóságra; például félig letörött faágakról, lógó ereszcsatornákról, hulló vakolatról, cserepekről, bádoglemezekről, megsérült vezetékekről, közlekedési tábláról tettek bejelentést.

Munkatársaikat két komolyabb esethez is riasztották; az egyiknél - a főváros III. kerületében - egy a szél által a falról félig leszakított óriási reklámtáblát kellett leszedniük.

A másik eset a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen történt, ahol az egyik buszmegállóra egy 12 méteres fa dőlt; két várakozó ember megsérült, egyiküket a mentőszolgálat kórházba szállította. A fővárosi tűzoltók motoros fűrésszel darabolták fel a szélben kidőlt fát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos - akár 90 kilométeres erősséget is meghaladó - széllökések miatt a fővárosban, illetve több megyében is másodfokú riasztást adott ki

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×