eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Baleset miatt teljes útzár a 76-os főúton

Egy ember meghalt, egy megsérült, amikor a 76-os úton összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.

A baleset nem sokkal este nyolc óra után történt Zalaapáti közelében.

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a személyautó Keszthely irányába tartott, amikor egyelőre ismeretlen okból szemből nekiütközött a menetrend szerinti járatnak. Az ütközés következtében a személygépkocsit vezető középkorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A korábbi információval szemben a baleset egyetlen sérültje nem az autóban, hanem a buszon utazott, s a rendőrség közlése szerint könnyebben sérült meg.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt a főutat teljes szélességében lezárták.

Az MTI információja szerint az autóbusz a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő menetrend szerinti járat, amely éppen Zalaegerszegre érkezett volna.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×