eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jóváhagyta a svéd kormány a Gripen-szerződés módosítását - lapszemle

A Népszabadság a Gripen-szerződésről, a Magyar Nemzet pedig az áfa-visszaigénylésről cikkezik a keddi lapszámban.

Népszabadság: Jóváhagyta a svéd kormány a Gripen-szerződés módosítását

Jóváhagyta és a múlt héten ratifikálta a svéd kormány a magyar Gripen-vadászgépek bérléséről szóló szerződés módosítását, amely szerint Magyarország további tíz évig fizeti a vadászgépek részleteit. A magyar kormány elsősorban financiális okokból kezdeményezte a svéd vadászgépek lízingjéről szóló szerződés módosítását, a futamidő 10 évvel történő meghosszabbítását. A Honvédelmi Minisztérium akkori közlése szerint ezzel 63 milliárd forintot takarítanak meg.

Magyar Nemzet: A vállalkozások 289 milliárd áfát igényeltek vissza az Európai Bíróság ítélete alapján

Tizenötezer vállalkozás 289 milliárd forintot igényelt vissza az Európai Bíróság júliusi áfa-ítélete alapján, ebből december végéig 215 milliárdot ki is fizetett az adóhatóság. Egyes cégek nem visszautalást kértek, hanem fennálló adótartozásuk mérséklését - összesen 32 milliárd forint összegben -, és voltak olyanok is, amelyek későbbi adójukba kérték beszámítani a visszajáró összeget. Ez utóbbi tétel összesen 42 milliárd forint.

Index: Újra futnak a tavaly kivont metrókocsik

Újra forgalomba állt egy tavaly májusban kivont, 40 évesnél öregebb kocsikból álló szerelvény a 2-es metró vonalán, erősítette meg értesülésünket a Budapesti Közlekedési Központ. Várhatóan további matuzsálemkorú kocsik is visszaállnak, amíg meg nem jönnek szeptemberben a várva várt Alstom-kocsik, amelyekből a próbavonat már februárban látható lesz az alagútban.

Portfolio.hu: Õrzi erejét a forint

Piaci pletykák szerint nagy vonalakban megszületett a megállapodás a Görögországot hitelező magánbefektetők képviselői és a görög hatóságok között az adósságcseréről, míg német és francia források szerint formálódik a megállapodás a hétvégi fiaskó után. A híráramlás jelentősen erősítette reggel óta az eurót a dollárral szemben és táplálta a részvénypiacok jó hangulatát. Ez a környezet a forintnak is jót tett, amely idei csúcsára erősödött az euróval szemben, a jegyzések a 300-as szint alá buktak. Egy hónapja a legerősebb forintról beszélhetünk.

Pénzcentrum.hu: Majd a SZÉP Kártya - ezt főztük ki az utalványból

Átlagosan napi 8-9 órát töltünk munkahelyünkön, így legalább 1-2 étkezést ott fogyasztunk el. Éppen ezért jelent üdvözölendő megoldást, hogy idén növekszik az étkezésre adható támogatás összege, hiszen a munkáltató havi 30 ezer forintot adhat étkezésre a munkavállalónak, a korábbi évi 18 ezer forint helyett.

Napi Gazdaság: Az EP hadat üzen az élelmiszerhulladéknak

Az Európai Parlament el akarja érni, hogy felére csökkenjen az Európai Unió országaiban keletkező élelmiszer-hulladék mennyisége - írja az EurActiv. Az Európai Bizottság becslése szerint évente 140 millió tonna - fejenként 300 kilogramm - élelmiszer és mezőgazdasági melléktermék válik szemétté, amelynek kétharmadát el lehetne fogyasztani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×