eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Varga Mihály: Az IMF dönti el, milyen hitelt kaphat Magyarország

Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár az IMF-től várja a döntést, hogy Magyarország milyen hitelt kaphat.

Az IMF döntheti el, hogy készenléti vagy elővigyázatossági hitelt kaphat-e Magyarország - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az M1 reggeli műsorában.

"Elküldtük a levelet, várjuk a tárgyalások megkezdését, az IMF-en a sor, hogy eldöntse, elővigyázatossági, készenléti, esetleg a kettő közti kombináció lesz-e" - fogalmazott.

A kérdés azért merült fel, mert egy nemrég az Index birtokába került, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett kormányzati dokumentum szerint Magyarország nagyjából 17-20 milliárd eurót kaphat az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól, "az IMF jelzése szerint készenléti hitel-megállapodás megkötésére van esély, elővigyázatossági jelleggel".

Arra a kérdésre, hogy a megállapodás veszélyezteti-e az egykulcsos adórendszert - ahogy azt a Bloomberg hírügynökség közölte -, Varga Mihály azt mondta, ha ezt kérik, a magyar kormány kész a tárgyalásra a kérdésről. "De még egyszer mondom, most higgadtságot és nyugodtságot kell tanúsítani a magyar kormánynak" - tette hozzá.

Az Európai Bizottság, törvénykezéssel kapcsolatos problémái Varga Mihály szerint könnyen orvosolhatók, azt a felvetést pedig, hogy európai uniós küldöttek megkeresték volna azzal kapcsolatban, hogy egy stabil, kiszámítható gazdaságpolitikával Orbán Viktor utóda legyen a miniszterelnöki székben, az államtitkár valótlanságnak nevezte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×