eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Magyarország pr-ja húsz éve csapnivaló" - hetilapszemle

Címek a csütörtökön megjelent hetilapokból: Aranyrög - befektetői rohan a termőföldekért. Szemben a hülyeséggel - Nick Thorpe és Tibor Fischer a Magyarország elleni össztűzről.

A Figyelő a termőföldpiac helyzetéről készített összeállítást. A cikkből kiderül: lökést adott a szunnyadó földpiacnak az euróválság, az IMF-tárgyalások körüli bizonytalanság és az államcsőd réme.

Egyre többen akarják ugyanis termőföldben biztonságban tudni a megtakarításaikat, akár az országhatáron túl is. Az egyik befektető a lapnak úgy fogalmazott: az olajmező és az aranyrudak után a föld a legjobb, amiben manapság az embernek állhat a pénze. A magyar földpiac élénkülésének ugyanakkor legnagyobb akadálya a kínálat hiánya, így a cikk átfogó képet ad a romániai földvásárlás lehetőségeiről is.

A Heti Válasz Tibor Fischer, magyar származású angol íróval és a BBC magyarországi tudósítójával, Nick Thorpe-al készített interjúkat. Tibor Fischer, aki néhány hete a brit The Daily Telegraphban közölt cikket a magyar kormány elleni nemzetközi össztűzről, azt mondja: Magyarország PR-ja húsz éve csapnivaló kifelé.

Tibor Fischer szerint ironikus, hogy éppen azok a szocialisták védelmezik a demokráciát Orbán Viktor ellenében, akiknek soraiban ma is ott vannak az állampárt egykori vezető figurái.

Nick Thorpe, a BBC magyarországi tudósítója a Magyarországot mostanában ért kritikák nagy részét jogosnak érzi, ugyanakkor elismeri: a bírálatokban sok a túlzás, különösen amikor diktatúrát emlegetnek. Nick Thorpe ugyanakkor hangsúlyozta: az 54 százalékos választási győzelemből következő 68 százalékos parlamenti többség nem ad felhatalmazást arra, hogy egy párt négy évig csak a maga feje után menjen. Részletek a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×