eur:
385.92
usd:
356.73
bux:
68864.24
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Átvenné a kormány a babakötvény számlavezetését - lapszemle

Több mint 5,5, milliárd forinttal tartozunk a NATO-nak - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet értesülése szerint átvenné a kormány a bankoktól az úgynevezett babakötvény számlavezetését.

A Népszabadság szerint összesen több mint 5,5 milliárd forinttal kell hozzájárulnia 2012-ben Magyarországnak a NATO költségvetéséhez, ugyanis a 2011-es fizetési kötelezettségek egy részének teljesítését át kellett ütemezni 2012-re. Az összeg közel egymilliárd forinttal több, mint amennyit az elmúlt években Magyarország betett a közös kasszába.

A Magyar Nemzet értesülése szerint átvenné a kormány a bankoktól az életkezdési támogatás - az úgynevezett babakötvény - számlavezetését. A kabinet azért készít elő egy ilyen jogszabály-módosítást, hogy a számlákra érkezett, államilag támogatott befizetéseket ne a kereskedelmi bankok forgathassák, hanem az államnak származzon haszna belőle. A nemzetgazdasági tárca nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

Totális bizonytalanságot okozott a kormány azzal, ahogy segíteni akarta a közszférában dolgozók végtörlesztését - közli az Index. A portál emlékeztet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök decemberben, levélben bíztatta a közszolgákat a devizahiteleik kiváltására. A levélben maga a "munkáltatói kölcsön" kifejezés nem szerepelt ugyan, ám az összességében egyértelműen erre utalt, ezzel szemben a hétfőn a szerkesztőség birtokába került kormányrendelet-tervezetben az áll, hogy a közszféra dolgozói "csak" kamattámogatásra számíthatnak a normál banki hitelek mellé.

A Napi Gazdaságban az olvasható, hogy szervízcégekkel szerződne a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szervezet központi hivatala több mint 1400 jármű javítására keres vállalkozót. Tavaly a nem garanciális autók javítására két céggel kötöttek szerződést, köztük a Magyar Posta szervízcégével.

A Portfolio.hu Starcz Ákossal, a Shopline igazgatóságának elnökével készített interjút, amelyből a többi között azt tudhatják meg, hogy miért lett nemrég a Bookline webáruházból Shopline. A karácsonyi vásárlási szezon egyébként meglehetősen jó eredményeket hozott a társaság számára.

A Pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy pénteken nyílik a legújabb magyar gyógyfürdő Makón, amelynek fejlesztése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segítségével az augusztusi tűzeset ellenére is huszonhat hónap alatt befejeződött. Az Új Széchenyi-terv keretében megvalósuló 3,6 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a város egy nemzetközi színvonalú fürdővel gazdagodott, amely száz embernek ad közvetlenül munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×