eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egymilliárd forintot veszíthetnek az állami kórházak - lapszemle

A Magyar Nemzet az államhoz visszakerült kórházakról, a Népszabadság pedig az Államadósságkezelő Központ állampapír-kibocsátásáról cikkezik.

A Népszabadság arról ír, a következő negyedévben a lejáróknál nagyobb értékben készül állampapír kibocsátásra az Államadósságkezelő Központ.

A Magyar Nemzet azt írja, éves szinten akár egymilliárd forintot veszíthetnek az államhoz visszakerült kórházak azzal, hogy most már nem valamely kereskedelmi banknál, hanem az államkincstárnál kell vezetniük a számlájukat.

Hende Csaba honvédelmi miniszter elküldte javaslatait a haditechnikai beszerzések módosítására a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek - olvasható a Magyar Nemzetben. A változtatásokkal a Honvédelmi Minisztérium vezetése azt szeretné elérni, hogy kiiktathassák a közvetítő cégeket az ilyen típusú tranzakciókból.

A reálhozam-kifizetések és a lakossági eurótartalékok beváltása miatt látványosan megugrott a forgalomban levő készpénz aránya Magyarországon, írja a Pénzcentrum.hu. Ezzel együtt- bár az év végén kissé emelkedett a forintbankjegy-hamisítványok száma - a hamisítás éves átlagos mértéke jelentősen alatta marad az elmúlt két évben tapasztaltaknak. A portálon kiderül, melyik bankjegyet hamisították a leginkább.

A Portfolio.hu azt írja, közel 10 százalékos pluszba ugrottak a tegnapi kereskedésben a Research in Motion részvényei, miután ismét felmerültek a cég felvásárlásával kapcsolatos spekulációk. A pletykák szerint a Samsung érdeklődik a BlackBerry okostelefonok gyártója iránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×