eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Fellegi: Jól sikerült a magyar elnökség az energiaügyekben

Az energiaügyekben nagyon jól sikerült teljesíteni az Európai Unió soros magyar elnökségét: nemcsak elérte a kitűzött célokat, hanem kezelni tudta az elnökség alatt bekövetkezett nem várt válsághelyzeteket is, mint a fukusimai atomerőmű tragédiája és az észak-afrikai helyzet következtében előállt piacmozgások - vélte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek azt követően adott interjúban, hogy pénteken Luxembourgban lezajlott az elnöksége alatt tartott utolsó tanácsülés is.

Elmondta, hogy az elnökség minden feladatát időre teljesíteni tudta. Az egyetlen hátralévő téma a piacok integritását és átláthatóságát biztosító jogszabálycsomag elfogadása, ahol az Európai Parlamenttel még egyeztetésekre van szükség, de reményei szerint ezt is sikerül lezárni a magyar elnökség alatt.

A tanács élén szerzett személyes tapasztalataira vonatkozó kérdésre Fellegi Tamás egyebek között arról beszélt, hogy az elnöki munka alatt sokat tanult, és a folyamat vissza nem térő alkalom volt arra, hogy belelásson az unió belső működésébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×