eur:
400.94
usd:
367.59
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Századvég: a többség módosítaná a korkedvezményes nyugdíjazás rendszerét

A Századvég május végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a választók nagy többsége nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit. A magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren.

A megkérdezettek elsöprő többsége: 93 százaléka hallott a rendvédelmi dolgozók által szervezett demonstrációkról nyugdíj ügyben. Mindössze hat százalék nem értesült az eseményekről - derül ki a Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet 2011. május 23-27. között végzett, ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével.

A választókorúak körülbelül egyötöde (21 százalék) vélekedik úgy, hogy a kormánynak a jelen helyzetben nem kellene hozzányúlnia a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának rendszeréhez.

A nagy többség, a megkérdezettek 69 százaléka ellenben úgy vélekedik, hogy változtatni kellene a rendszeren, mert az nem igazságos. A kutatásban részt vevők tíz százaléka nem tudta megítélni a kérdést.

A választók politikai önbesorolása szerint is hasonló arányokat találunk, azaz a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a jelenlegi helyzeten.

Ez utóbbi csoport tagjainak 60 százaléka áll a változás mellett, 33 százaléka tartja helyénvalónak a nyugdíjazás jelenlegi feltételeit. A magukat "középen állóként", azaz ideológiai szempontból semlegesként azonosító szavazók 70 százaléka változtatás párti, 21százalék tartja elfogadhatónak a jelenlegi rendszert. A jobboldaliak körében az első arányszám még nagyobb: 78 százalék, szemben 15 százalékkal, aki nem változtatna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×