eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megszüntették a lakhelyelhagyási tilalmat Antal Attilával szemben

Megszüntette a BKV volt vezérigazgatójával, Antal Attilával szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat pénteki végzésében a Fővárosi Bíróság (FB). A határozat jogerős.

A bíróság közleménye szerint a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetése érdekében a gyanúsított védője fellebbezett, s azt a Fővárosi Bíróság alaposnak találta.

Az FB ezzel megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2011. április 29-i végzését a hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőügyben. Úgy ítélte meg, hogy az A. Attilaként említett gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye már nem állapítható meg, a nyomozás jelentős elhúzódása pedig nem szolgálhat érvül egy személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés fenntartására.

"A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság szerint az elsőfokú bíróság ugyan helytállóan hivatkozott arra, hogy a gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, és jelentős büntetési tétellel fenyegetett, azonban nem vette figyelembe a gyanúsított személyi körülményeiben bekövetkezett változásokat, valamint a lakhelyelhagyási tilalom elrendelése óta eltelt időt és a gyanúsított eddig tanúsított magatartását" - írták.

Mint hozzátették, A. Attila a nyomozó hatósággal végig együttműködött, rendezett családi körülmények között él, igazolt munkája van. Közel másfél éve áll kényszerintézkedés - ebből több mint kilenc hónapja lakhelyelhagyási tilalom - hatálya alatt, amelyet többször részlegesen feloldottak, így ha szándékában állt volna, módja és lehetősége lett volna megszökni, elrejtőzni.

Antal Attilát 2010 januárjában vették őrizetbe csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A rendőrség akkor azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

A volt vezérigazgatót 2010. január 29-én házi őrizetbe helyezték, majd több mint kilenc hónappal ezelőtt lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×