eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A vulkánkitörés ellenére zavartalan a budapesti légikikötő forgalma

Az izlandi vulkánkitörés ellenére zavartalan a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma, és egyelőre az európai légtérben sem kell korlátozásokra számítani. Bár a Grimsvötn nevű tűzhányó hamufelhője nagyobb, mint a tavaly egész Európa légiforgalmát megbénító Eyjafjallajökullé volt, egyelőre nincs szükség a 2010 áprilisában alkalmazott légtérzárra.

Szakemberek szerint a vulkánkitörés jellege sok szempontból különbözik a múlt évben tapasztaltaktól, és a meteorológiai viszonyok is kedvezőbbek, így nincs szükség a tavalyihoz hasonló légiközlekedési korlátozásokra - közölte a Budapest Airport Zrt..

Ennek megfelelően a következő 24 órában az Európán belüli légi forgalomban nem kell fennakadásokra számítani, és a transzatlanti járatok is - bár sokszor a megszokottól eltérő útvonalon - zavartalanul közlekedhetnek.

Ennek megfelelően a budapesti repülőtér forgalmára sincsenek hatással az izlandi események, mind az Európán belüli, mind a tengerentúli járatok rendben üzemelnek.

Az Eurocontrol, az európai légi irányítási szakmai szervezet jelentése szerint ugyanakkor londoni szakemberek figyelmeztetnek arra, hogy a vulkán további aktivitásától, illetve a meteorológiai viszonyok alakulásától függően az elkövetkező egy-két napban a hamufelhő elérheti az észak európai partokat.

Izland egyébként hétfőn részlegesen megnyitotta a vulkánkitörés miatt előző nap lezárt légterét, de a fővárost kiszolgáló nemzetközi repülőtér továbbra is zárva tart.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×