eur:
390.92
usd:
365.31
bux:
68203.53
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hadat üzent az ausztrál kormánynak az egyik legnagyobb dohánygyár

Hadat üzent az ausztrál kormánynak a világ egyik legnagyobb dohánygyártója: a British American Tobacco azzal fenyegetőzik, hogy jelentősen csökkenteni fogja termékei árát, ha Canberra kitart amellett, hogy uniformizálja a cigarettásdobozokat.

Az ausztrál kormány márciusban terjesztett elő dohányzásellenes törvényjavaslatot, amely a világ legszigorúbb jogszabálya lehet, ha elfogadják. A javaslat részeként a dobozokról eltűnnének a logók, és zöld színű felirat figyelmeztetné a dohányosokat az egészségügyi kockázatokra.

A British American Tobacco kampányt indított a tervek szerint jövőre életbe lépő törvény ellen, a vállalat szerint nincs garancia arra, hogy a szigorú szabályozás eredményeket hoz. David Cow, a cég ausztráliai képviselője úgy véli, a törvény hatására robbanás várható a feketepiacon. A vezető elmondta, lehetségesnek tartja, hogy a cég csökkenteni fogja termékei árát, hogy jobban fogyjon a cigaretta.

Az ausztrál kormány adatai szerint a kontinensnyi országban évente 15 ezer ember halálát okozzák a dohányzással összefüggő betegségek, a dohányosok kezelése évi 31,5 ausztrál dollárjába kerül az államnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×