eur:
389.59
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Győri Enikő: Több uniós pénzt a civileknek a kultúra megőrzésére!

Európa örökölt kulturális sokszínűségének bemutatása a magyar uniós elnökség egyik prioritása. Egy konferencián az uniós ügyekért felelős államtitkár elmondta: a gazdasági válság átírta a magyar elnökség programját, de erről a célról nem mondanak le.

Sikernek tekinti Győri Enikő, hogy az Európai Unió kulturális munkatervébe bekerült a kulturális sokszínűség kérdése is. Az uniós ügyekért felelős államtitkár az InfoRádiónak azt mondta, a magyar elnökség fontos feladatai közé tartozik majd, hogy bemutassa Európa kulturális sokszínűségét. Győri Enikő közölte: az Európai Unió sokféle definíciója közül az a leghelyesebb, ha értékközösségnek nevezik.

Az államtitkár közölte: célként tűzték ki, hogy a civilek több pénzt kapjanak a kultúra megőrzésére. Ugyanakkor lassan őrölnek a malmok az EU-ban, és már abban is nagy munka van, hogy az elképzeléseket beemelték a munkatervbe - tette hozzá.

A magyar uniós elnökség szeretné ráirányítani a figyelmet a civilekre, ezért felkarolják az önkéntesség évét is, és rendelkezésre állnak majd források - emelte ki Győri Enikő.

Az államtitkár hangsúlyozta: bízik benne, hogy a 2014-től kezdődő büdzsében megmentik a kultúra finanszírozását, de várhatóan nagy viták elé néznek majd, ezért felesleges még összegekről beszélni.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×