eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

MSZP: kárpótolja az állam a magán-nyugdíjpénztári tagokat!

Határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek az MSZP annak érdekében, hogy az állam adja vissza az érintetteknek a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak nyugdíjjárulékként elvont összegét és az elmaradt hozamokat.

A szocialista Kiss Péter elmondta: a tíz képviselőtársával - köztük Mesterházy Attila pártelnökkel - közösen beterjesztett indítványban kezdeményezik, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt egy erről szóló törvényjavaslat benyújtására az év végéig. Az előterjesztés szerint az elmaradt hozam mértékeként a magán-nyugdíjpénztárak adott időszakban realizált átlagos hozamát, de legalább az infláció szintjét kellene figyelembe venni. Kiss Péter emlékeztetett arra: jelenleg nem lehet tudni, hogy az elvont tagdíjak mikor és milyen formában kerülnek vissza a magán-nyugdíjpénztári tagok számláira.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×