eur:
387.07
usd:
358.73
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Mikor adják át a Margit hidat?

Egy hét múlva adhatják át a forgalomnak a Margit hidat, ha megkapja az összes engedélyt. Ehhez több mint félszáz szakmai véleményt hallgatnak meg, és ha valaki nem adja meg az engedélyt, úgy az átadás időpontja bizonytalanná válik.

Leghamarabb jövő hétfőn hajthatnak fel az autósok a felújított Margit hídra a Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint. Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató elmondta, ehhez az kell, hogy a híd az összes engedélyt megkapja a héten.

Igaz, hogy a kivitelező konzorcium kedvező időjárás esetén már a héten át tudná adni az átkelőt a forgalomnak, a hatósági engedélyhez azonban több mint félszáz érintett fél szakmai hozzájárulása szükséges. Amennyiben mindenki pozitívan nyilatkozik, úgy a Nemzeti Közlekedési Hatóság megadja november 15-étől az ideiglenes forgalomba-helyezési engedélyt.

Szűcs Somlyó Mária azt mondta, ha valamely szervezet nem járul hozzá az átadáshoz, vagy a héten nem lehet őket elérni, akkor a hidat 15-én még nem vehetik birtokba az autósok. A kommunikációs igazgató azt nem tudta megmondani, hogy ebben az esetben mikor adhatják át az átkelőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×