eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Iszapkatasztrófa: szétosztották a feladatokat a segélyszervezetek

Szétosztotta a feladatköröket és ezentúl hetente egyeztet az iszapkárosultak támogatásáról négy magyarországi segélyszervezet: a Katolikus Karitasz, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: erről a segélyszervezetek között most először tartott koordinációs ülésen állapodtak meg a Katolikus Karitasz, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselőivel.

Lehel László hangsúlyozta: a szervezetek tevékenységének megkezdése óta először felosztják egymás között a feladatköröket. Példaként említette az élelmiszerek kiosztását, valamint a rászorulók regisztrációs rendszerének létrehozását.

Lehel László emlékeztetett arra, hogy szervezetük elsősorban pénzadományokat vár, eddig mintegy 50 millió forintot ajánlottak fel a kolontári családoknak, de az összeg folyamatosan növekszik.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az InfoRádióban azt mondta: eddig 80 millió forintot gyűjtöttek össze az iszapkatasztrófa károsultjainak, de tele vannak a szervezet raktárai és segítenek a helyiek élelmezésével, elszállásolásával, illetve lelki gondozásával is.

A Magyar Vöröskereszt 100 millió forintot és majdnem 100 tonna segélyt gyűjtött össze - közölte Fási Géza, a szervezet szakmai vezetője.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×