eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Tarlós: szeretném, ha az állam tulajdonosként szállna be a BKK-ba

Tarlós István (Fuidesz-KDNP) főpolgármester azt szeretné, ha az állam tulajdonosként szállna be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-be, hogy a fővárossal együtt tudják felszámolni a BKV "hihetetlenül magas" adósságállományát.

A főpolgármestert a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel folytatott előző napi tárgyalásáról kérdezték. Tarlós István közölte: négy alternatíva merült fel a BKV átalakításával kapcsolatban, de a végső álláspontot Orbán Viktor miniszterelnökkel és Fellegi Tamás miniszterrel közösen alakítják ki.

Szeretné - mondta a főpolgármester -, ha az állam a Budapesti Közlekedési Központba szállna be tulajdonosként, hogy együtt számolják fel a cég hihetetlen magas adósságállományát, legalább a közvetlen banki adósságot.

Hozzátette: az ő elképzelése az, hogy a BKV-t szétválasztják, amire - mint mondta - már volt példa korábban.

Elképzelése szerint lenne egy külön autóbuszos cég, a kötöttpályás üzem pedig a megmaradt BKV keretén belül működne. Mint mondta, ez azért lenne fontos, mert a BKV buszparkja "tökéletesen elhasználódott", a buszok átlagéletkora 17 év, de vannak 22 éves, máig forgalomban lévő járművek is.

A buszközlekedés egy részét tanácsosnak tűnik kiszervezni a BKV keretei közül, mert akkor nem kell rövid idő alatt 1100 buszt megvenni, és a sok száz milliós belső adósságállomány egy részének ledolgozását több évre el lehet húzni - mondta Tarlós István.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×